Menu Sluiten

Online Teambuilding


Online teambuilding

Online teambuilding.

Teambuilding is een verzamelnaam voor een reeks groepsactiviteiten, waarbij samenwerking centraal staat.

Doel van deze activiteiten is om onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie te creëren binnen een groep mensen.

Teambuilding wordt regelmatig georganiseerd door bedrijven en omvat verschillende soorten activiteiten.

Dit kunnen sportievere fysieke activiteiten zijn maar eveneens uitdagende meer intellectuele activiteiten zoals het oplossen van vraagstukken, raadsels en puzzels.

In tijden van Covid en de Corona maatregelen mogen fysieke teambuilding activiteiten quasi niet meer doorgaan of enkel onder zeer strenge veiligheidsvoorschriften.

Vele evenementenbureaus zijn echter niet met de pakken blijven zitten en zijn overgegaan tot de organisatie van online teambuilding.

Zeker omdat vele bedrijven en hun medewerkers intussen telewerken en thuiswerken waardoor de sociale omgangsvormen in het bedrijfsleven erg gewijzigd zijn.

Om een goede online teambuilding te organiseren op maat van je bedrijf en aangepast aan de medewerkers dien je éérst de doelstellingen te bepalen.

Ook de groepsgrootte speelt hierin een belangrijke rol evenals de geschatte duur van de online teambuilding. Info over online teambuilding

Kennisbank over Online teambuilding

In tijden van nood wanneer de klassieke teambuilding moeilijk kan georganiseerd worden, staan medewerkers zeker positief tegenover een online teambuilding.

Er bestaan meerdere concepten en talloze arrangementen voor het organiseren van een online teambuilding.

Deze kunnen quasi altijd georganiseerd worden in een “thuis omgeving” die veilig is. Het voordeel is dat dit een vorm van teambuilding is waarbij medewerkers zich niet dienen te verplaatsen.

Je kan immers aan deze teambuilding evenementen deelnemen op een veilige afstand weg van het potentiële Corona gevaar.

Vaak zijn de deelnemers via een digitaal online platform en via webcam met elkaar verbonden, hetzij individueel hetzij in team.

In corona tijden dient besmetting te worden voorkomen, vandaar dat er heden al vele varianten bestaan van online teambuilding die het grote voordeel hebben om Corona proof te zijn.

Zeker in tijden van lockdown en verplicht telewerken en thuiswerk mag een bedrijf het sociale aspect van werken niet onderschatten. Vele werknemers missen immers het dagdagelijks contact met hun collegas.

Virtuele en remote online teambuildingprogrammas zijn aangewezen om het moraal van de manschappen hoog te houden en bij te dragen tot de samenhang en teamspirit van je medewerkers.

Het is een ideale manier om het sociale contact aan te scherpen. Samengevat, een online teambuilding, virtuele teambuilding of digitale teambuilding organiseren zal je bedrijf zeker punten opleveren bij je medewerkers.

Meer info over online teambuilding nu op www.perfectplusevents.com.

Tags

Digitale Teambuilding | Online Teambuilding Corona | Online Teambuilding Idee | Online Teambuilding Lockdown | Online Teambuilding Organiseren | Online Teambuilding Quarantaine | Online Teambuilding Spel |